måndag 14 juli 2014

Semesterfiske del 1


Äntligen kom semestern och några dagar har förgyllts med Fiske! Sammanfattar några göspass. Det började i Mälaren. Jag och kollegan Rasmus har länge planerat och pratat om att försöka oss på mälarens svårflirtade gösar. Det  skulle inte bli enkelt då det är stora ytor att leta på. Vi körde trolling med TDA1 kortet, alltså 2 spö per man per båt. Jag i gummibåten och Rasmus i sin trissbåt. Förutsättningarna va bra, ljumen sommarbris och ganska klart. Vi nöter på med våra pelagiska wobblers ut över djup på över 40m. Det första som händer är att jag får på ett kalashugg, några sekunder senare slakt spö.. en gädda har klippt bomberwobblern :(
Det dröjer fram till kvällssnåret innan Rasmus får dagens första på en deep-diver wobbler intill en djupkant. En fin matfisk och glädjen är total att vi lyckats knäcka koden! Vi nöter på och jag får 2 till på en blyad hemmamålad Invincible. Den sista står även jag för precis efter solnedgång men den är under minimimått. Vi bryter och drar oss hemåt i sommarnatten. En satsning som blev mer än lyckad då vi visste att det inte bara är att "åka ut och hämta dom".
Det va även premiär för mina Shakespeare Uglystick Gold tiger spön. Tillsammans med ambassadeurrullar i 5-6000 klassen är de helt suveräna trollingspön som har känslig topp med bra med rygg för att pumpa in fisken. Rekommenderas!

Det har även blivit lite semesterfiske ute runt Grinda där vi drog smågäddor. Trevligt fiske med 2 roliga kollegor.

Smålandsgösen har jagats i St Nätaren med Bagan och Jonas samt i hemmavattnet Rusken. Det har mest blivit prickskytte då detta är fantastiskt roligt och sån go känsla att känna de aggressiva huggen.
Det har dock varit extremt trögt att hitta större fisk och hittills är den största en 75cm fisk.

Gummit riggat och klart

Rasmus med gös

Första mälargösen ever! Yeah!!!!

Nu har man börjat få grepp om dem :)
Liten Stora Nätaren gös
75cm, pelagisk fisk


och en till :p

 
Bonus denna gång blir ett litet youtubeklipp från Rusken Open när Dresa missar gösen.