söndag 24 augusti 2014

Lågtrycksborre

I veckan fick jag hem mitt nya abborrspö. Ett 8 fots Westin W3 Dropshot, 5-28g.
Mycket fin finish och skön klinga. 
Behövde provfiska spöet så körde ett borrepass på lördagen. Dock hade ett tungt lågtryck försatt dem i något mindre huggvillighet. En frisk sydvind gjorde dock gäddorna galet i hugget. Efter första ankringen stog det 4-1 till gäddorna mot borrarna. 
Envist letande resulterade så småningom i en hel del borre, och fler gäddor.. För att klara alla gäddor testar jag nu med tunn volfram-tafs och efter tiotalet gäddor ser tafsen fortfarande ny ut.
Spöet känns ruskigt bra, vilken känsla! Passar mycket bra till mina 10-15g jiggar och minsta nafs fortplantar sig genom klingan. Kanske att toppen skulle vara i en annan färg men det går ju åtgärda :)




söndag 17 augusti 2014

Borrar borrar och borrar

Augusti är här och abborrfisket i skärgården är i full fart! 
Stela ben efter midnattsloppet hindrade inte för ett pass i mellanskärgården med fint resultat. Metoden är jiggfiske, så jäkla skoj! När väl tekniken sitter blir det som en drog och man vet nästan säkert när fisken kommer ta. Håll koll på linan på droppet när jiggen faller mot botten! 
Det blev inga jättar men några fick följa med hem till middagsbordet. Nystekt abborre är svårt att slå :P

Sådär ja, efter några ankringar hittade jag dem :)

Relax i all ära, här sitter konkurrenten Akara i mungipan på ännu en fin borre!

Mums :P

Vill du fiska abborre som ett proffs, kolla då in FishEcos "live-fisket" med Henke från Söders sportfiske. De kan inte gå fel efter dessa tips!


torsdag 14 augusti 2014

Semesterfiske del 2

Nästan så man skäms här så Hög tid att blogga om andra halvan av semesterns fiske innan höstsäsongen drar igång :)
Efter allt gösfiske drog jag västerut och hälsade på rutinerade havsfiskaren Jimmy några dagar. Makrill stod på schemat och det blev det också, i mängder!
Vi provade olika metoder för de snabba gröna raketerna. Flötmete, vertikalfiske och den ursprungliga metoden med handhållen lina från vinda. Alla effektiva, men att ta dem på vertikal med klent spö och tunn lina, det fick adrenalinet att gå i topp, svinkul!!! :D
Efter fiskepassen avnjöts makrillen i alla dess former, rökt, grillad och panerad tillsammans med god bira.

Någon vecka senare var det dax för Jimmy att bli guidad i de småländska insjöarna efter gös och abborre.
Värmeböljan gör sig mer än väl påmind och vattentempen ligger på över 23 grader även i de stora sjöarna. Det går åt ordentligt med solkräm och vatten dessa dagar. Vi kör vertikalt prickskytte och våra ögon sitter som klistrade mot ekolodsskärmen. Nästa böj, nästa. Vi fångar gös men de stora uteblir. Men det är skoj att bara få fisk och de va ju Jimmys första gösar någonsin. Sista dagen avslutar vi med lite klassiskt abborrfiske med små jiggar, wobbler och spinnare. Enkelheten i detta fiske är härligt såhär sommartid.

Nu blir det att ladda inför höstens storfiske. Vilken säsong som väntar! Först ut är abborren :)