söndag 28 september 2014

Skärgårdsgädda!

Nu smäller det och gäddan är verkligen på hugget! McRubber och Wolftail levererar gröna raketer på löpande band. Kort filmsnutt på yt.

tisdag 16 september 2014

Hittade gammal gösfilm

Slängde upp en gösfilm på yt. Gamla minnen från gösfisket under 2000-talet.


söndag 14 september 2014

Inspelning av gäddfilm

I helgen var jag och Bagan och spelade in en liten gäddfilm. Vi hade höga förväntningar på ett bra gäddfiske, men en envis nordan satte stop för någon gäddbonanza. Några st lyckades jag dock peta upp. Alla på Svartzonkers McRubber som är en av mina nya mjukisfavoriter!
Länk till filmen här:




söndag 7 september 2014

Abborre + Gädda = Sant

I helgen hade jag besök av Göteborgs-Jimmy och vi körde ett fiskepass i skärgården.
Det blev en hel del abborre på lätta grejer. Vi varierade fisket och gäddutrustningen fick göra höstpremiär. Shallowriggad Mcrubber gjorde jobbet och lurade flera pikes runt 2 kg klassen. Kul fiske i kalasväder!


Premiär för gästbloggaren Bagan!

Jag har äran att få presentera Fredrik "Bagan"s bygghörna där han idag har bloggat om sin egna beteshink. Vi drar inte ut på det utan låter byggmästaren själv berätta!

Bagarns Bygghörna – Bygg din egen beteshink
Idag kan man köpa beteshinkar i nästan varenda sportfiskebutik. Ordinarie pris ligger på ca 250 kr. Så varför ska man då göra sig en egen hink? Man sparar mellan 150 kr – 200 kr lite beroende på vilken hink man väljer att utgå från. Och det är ett fint tail-drag eller kanske ett 2-pack McRubbers! Men framför allt är det ju roligt att göra saker själv!
Steg 1.
Man börjar med att införskaffa sig en hink! Jag köpte min på Hööks för 99kr. Det fungerar egentligen med vilken hink som helst. Men just foderhinkarna är i rejäl plast och har även hakar så man kan hänga hinken på relingen.



Steg 2.
Nu jävlar ska det borras! Antingen borrar man på känn eller så gör man som jag att man mäter man upp hur man vill ha hålen innan man börjar. Det beror på hur man vill ha det. Mätningen var det som tog längst tid och var pilligast. Man kan även borra hål väldigt nära ytterkanten och fila ner en skåra om man vill hänga betena utanför hinken. Personligen tycker jag det är rätt dumt att hänga beten utanför hinken. Men det är upp till var och en hur man vill göra.















Steg 3.
Nu ska vi montera en bärrem. Hinken fyller nu sin funktion men man vill ju kunna transportera sakerna smidigt. Till detta kommer vi använda nylonband som jag tagit från en gammal bag. Är en väska utsliten ser jag alltid till att jag klipper bort alla nylonband och spännen som är hela för man vet aldrig när det kan behövas. Använd fingrarna för att mäta ut var tyngdpunkten är så du får en välbalanserad hink. Sen borrar vi hål. En bricka på utsidan och en på insidan så vi klämmer åt bandet ordentligt. Jag körde med popnitar men det går lika bra med selleri! Eller skruv och mutter om man vill det! Se bara till att bandet är tillräckligt långt för att komma över kanten på hinken så det är ur vägen när du fiskar!




Sammanfattning.



Nu är hinken klar och du kan göra var du vill med den. Vissa borrar hål i botten för att det ska vara smidigt att skölja av betena när man kommer hem. Vissa gör inte det. Jag tycker dock att lite klistermärken ska på för att ge den sin egen prägel! Man kan även göra små S av ståltråd för när man ska hänga sina gummibeten i hinken.


Snyggt jobbat Bagan! Jag ska själv tillverka min egna beteshink och kommer då följa denna superba instruktion. Jag återkommer garanterat i framtiden med fler gör det själv inlägg :)