fredag 30 oktober 2015

Äntligen fullt ös!

Idag tog jag ledigt från jobbet (halvdag så lika bra att ta chansen) och åkte ut på gäddfiske. Det var totalt vindstilla men mulet som tur va. Vindstilla är ju inte det bästa men de skulle visa sig att gäddorna inte brydde sig om det idag. I första kastet ser jag Mc-rubbern bli tillputtad av en liten snipa men den sitter inte..andra så sitter en bättre! Första timmen blir hektisk då det i princip hugger hela tiden. Flera gäddor följer betet flera sekunder för att sedan gapa stort i spinnstoppet! Kul och skåda på grunt vatten! Vattentempen låg mellan 9-10°C och de va aggressiva och gjorde rejäla rusningar. Fiskade grunt med shallowskruv. När dagen är slut har det säkert landats och återutsatts 15 talet gäddor och säkert lika många missade hugg, pill och följare. ~14 på Mc-rubber motoroil (totalt söndertrasad!) och en på Mc my hotpike. 
Nedan ett bildcollage över några fina gäddor. 

Ut och fiska! 


söndag 11 oktober 2015

Oktobergädda

Jag och Jimmy åkte ut för en dags gäddfiske. Vädret visade sig vara för fint..som vanligt denna höst..sol, mycket svag vind från norr och klart vatten gjorde det knepigt att få dem att hugga. Tillslut över en gräsbotten högg en liten pike min mcmy hotpike. Jimmy fiskade med sitt nya bft spö och kände sig nöjd..dock blev de inget för honom idag. I slutet klippte en minigädda hotpiken igen..Inga stora och ingen mängd men en kanondag i solen på sjön! 


söndag 4 oktober 2015

Höstuppdatering

Det har gått ett tag sen senaste fiskepass på grund av andra saker och resor. Men nu var det dax igen! :) Med mig var kollegorna Renato och Gustav. Vi började med gäddfiske men ett vindstilla och soligt väder gav bara följare och någon vind verkade det inte bli så efter lunch bytte vi taktik och gick över till abborre. 
Det visade sig också knepigt och efter ett evigt letande hittade vi dem. Vi drog några st på relaxjiggar i 3,5 tums format. Kul när det hugger!