lördag 14 maj 2016

Årets största gädda :)

Idag åkte jag ut en runda själv och passade på att prova ett helt nytt område kring värmdö som jag aldrig fiskat på. Enl satellitkarta och djupkarta såg det fint ut så bara köra dit med båten och prova. 
Det började trögt, en envis stark nordanvind va inte det bästa. 7-8 grader i luften och mulet.
I ytvattnet var det dock 11-15 grader i dessa grunda vikar..såg ett par båtar till men de verkade inte heller få något. 
Några förflyttningar senare smäller det stenhårt på en McRubber firetiger. (vattnet va ordentligt grumligt så körde skrikfärg) En fin 3a landas och återutsätts. Ligger kvar på samma fläck o lyckas dra en till 2a samt flera missade hugg. 
Efter några timmars segt nötande förflyttar jag mig utåt i viken till klarare vatten och där hugger det stenhårt i ytvattnet. Ser ut som 2 mindre gäddor som tagit firetigern. Det visar sig vara en större som sedan spottar ut en 1.5 kilos halv gädda på väg till båtkanten. Några rejäla rusningar sen lugnt till håven. (behöver en savage-gear xl håv nu då large känns i minsta laget på grov gädda)
Snabb vägning i säck samt foto. 5.9kg fördelat på ca 85cm. Årets största för min del :) Kul avslutning då jag va tvungen att sticka hem efteråt. Väntar redan på nästa pass!

5,9an

annan posé

Dagens bete. Mc Rubber i färgen firetiger. Bra vid grumliga förhållanden.

en lite mindre men välkonditionerad

dagens minsta gädda

måndag 9 maj 2016

Långhelg och gäddor

Helgen blev stekhet! Inte lika hett gäddfiske i det soliga vädret, men några kom upp. Provfiskade i min kollegas båt och jag invigde den med gädda. Söndagen avslutades med båtåkande, grill å lite fiske. Mc my Hotpike gick segrande ut ur helgens små fiskepass.


söndag 1 maj 2016

Ännu en vårgädda!

I helgen körde vi ett gäddpass några timmar på dagen. Det va strålande sol men en del vind. Jimmy fick 2 mindre och jag en 5.6a. Alla högg mcrubber motoroil shallow. 6-7 grader i vattnet. Nu kommer värmen så leken kommer nog igång på allvar.