söndag 28 augusti 2016

2 x borrepass

Två abborrepass är avklarade. Ett kort pass efter jobbet och en abborrtävling med fiskeklubben. Kortpasset gav flera fina borrar som jagade ytligt så smålöjan sprätte i vattnet. Kort men intensiv hughperiod innan mörkret la sig. Söndagen var tävlingen. Upp tidigt och tillbaka i samma vik. Men totalt dött. Fiskeklubbskompisen Mattias lyckades dra några fina innan förmiddagsfikat men långt mellan huggen. Jag lyckas tillslut lite desperat få några st på klassisk vit twintail över naten. Gråmulet väder. 14-15 grader i vattnet å nordan är ingen hit. Eftermiddagen är lika seg och vi lyckas få upp några till kring 400-500g på shadjiggar och dropshot. Det visar sig att Mattias vinner tävlingen och jag kommer på andra plats bland ca 18 deltagare. En vinnarbåt även i år det får jag vara glad över. Nya tag nästa gång!

söndag 21 augusti 2016

Då var det dax igen! Gäddfiske! :)
Jag och Jimmy åkte ut för att ta igen missad fisketid och försöka få någon gädda till tävlingen sommargäddan som fiskejournalen anordnar. Gråmulet och totalt vindstilla när vi kommer ut. Sen kom regnet i skurar för att tillslut ösa ner oavbrutet. Ca 15 grader i vattnet. I första viken har Jimmy ett hugg men missar. Jag får en 79cm i samma vik på seeker shad. Timmarna går och det är riktigt segt. Inte ett pill. Vi byter område och jag lyckas kroka en liten till på seeker. För Jimmy är det trögt. Ännu värre väder kommer med en tjock dimma. Tur att kartplottern funkar. Det blir ingen mer gädda och vi packar ihop och åker hem och torkar. Nya tag nästa vecka!



Seeker shad. Färg bluegill. Funkar bra på sommaren när de är mulet och regn. Denna har gjort sitt då både tail, nos och krok (klippt för lättare release) är borta efter gäddans framfart. 

Dimman börjar rulla in

onsdag 10 augusti 2016

Juli, bara ett minipass.

Jag har varit på semester i en månad så inget fiske. I början av juli åkte jag ut och provade på borren och fick smått. Lägger ut liten bild på det. Dropshot funkade klart bäst då de tryckte på botten ( 4-6m). Ska bli spännande att åka ut nu när abborren borde va rejält i hugget efter sommarens värme. Kommer fler uppdateringar inom kort!