söndag 9 oktober 2016

Flera gäddpass avklarade

Dax för en kort uppdatering av bloggen. Har varit ute vid flera tillfällen och fiskat gädda.
24/9 - Jag, Mattias och Elias var ute. Nordliga vindar och några mindre upp innan lunchen. Sen kom solen och huggen avtog markant. Vi letade vindutsatta kanter och när molnen kom framåt eftermiddagen kunde vi landa några till. Elias hade på en havsöring på pigshad motoroil men tappades direkt vid båtkanten. 10 talet gäddor upp totalt.

 2/10 - Jag och Jimmy åkte ut på ett eftermiddagspass. Ganska trögt i det soliga vädret. Nordanvindar. Jimmy fick några st på offsettriggad pigshad motoroil långt inne i glesvassarna. Jag bommade denna gång trots många hugg men fick inte till mothuggen.

8/10 - Jag och Johan var ute en sväng mellan kl 10-15 i Löknäs. Mycket hårda nordanvindar tvinga in oss där för lite lugnare vågor. Johan fick 4-5 st och jag 1. Mycke kontakter men svårkrokade. Ingen riktigt stor. vi tappade nån på ca 3kg.

9/10 - Fisketävling med fiskeklubben. Återigen mycket hårda nordan nordost vindar som gjorde det tufft att fiska av många platser. Vi försökte dock på de vindutsatta ställena. Jag och Mattias körde i min båt. En del kontakter men svårkrokade. Mattias fick ett par st runt 1,5-2.5. Jag brände flera på mcrubber men lyckades kroka en 3,7kilos. Kom 2a då en annan fick en 5 kilos.


Mattias med en liten snipa

Elias fightar en gädda

Snipa

Liten men ack så viktig på tävling! C&R på den.