lördag 20 maj 2017

Rapport från majfisket samt liten summering från Gsk Gäddcup 2017

Ja maj kom tillslut men värmen uteblev. Aprilvädret fortsatte långt in i maj med kyliga nordanvindar blandat med snö och hagel. Vattentempen har legat kring 6-7 grader och nu kring 20e ca 9-10 ute på fjärdarna. Inne i innanvikarna har det stigit till ca 15 på vissa håll.
Gäddleken har varit ett mysterium detta år. Vi har fortfarande fått fisk som varit olekt och det har varit väldigt lite aktivitet i lekvikarna när vi glidit förbi med båten.
Mestadels av fisket har bedrivits kring grundområdena men varit otroligt segt denna vår. Har bommat flera pass på raken och de dagar vi fått fisk verkligen inga mängder och knappt någon storlek att tala om.

Den 7e maj körde jag och Mattias ett eftermiddagspass. Nordan och 6-7 grader. Mattias lyckades pilla upp 2 st riktigt grunt bland stubbvassen på mc rubber jr firetiger. 



Den 14e var det gäddtävling med fiskeklubben. Återigen bompass för min del. Mattias fick en liten som kvalade in runt 60cm.
Totalt kom bara 4 små gäddor upp den dagen av alla fiskande. Vattennivån är extremt låg. Säkert 1.5m under normalt. 


18e. Jag och Rasmus spanar in den gäddfabrik vi var med och anlade i vintras. Nu är det en våtmark med vatten i. Dock såg vi inga lekande gäddor men det har stigit upp en del som kanske redan har lekt. Vi passade på att köra 2 tim havsöring och Rasmus hade hugg av en fin ute vid Grinda. 






20e. Dax för Gsk gäddcup 2017, deltävling 1 av 2!

Jag och Jimmy bildar ett team utav 30 anmälda. Starten går kl 08.00 ute vid Saltarö och båtarna drar iväg. Vi satsar på att fiska av innanvikarna på förmiddagen för att, om det är trögt där, flytta ut fisket. Vinden har vänt ifrån syd och 25 grader igår till nordan och 15 grader. Vi inleder med en vasskant då ett annat team med snabbare båt gått på det stället vi tänkte på först. Längre upp tappar jag en kanske godkänd (65cm) på en mc rubber firetiger. Vi nöter på runt vassarna men det är totalt stendött. Några små pill kan vi ha haft. Vi fiskar oss utåt i vikar som vetter mer mot djupare vatten. Jag lyckas tillslut kroka på gädda men den är bara 55cm och ej godkänd. Lite mer förhoppningar nu när vi haft fisk i båten. Men icke, de vill sig inte. Vi väljer att göra en större förflyttning kring lunch för att lägga eftermiddagen på annat ställe. Det visar sig inte fungera denna gång. Jimmy tappar en fin godkänd gädda där men sen blir det inget mer. Vattnet är ca 10-12-grader i det området. 
Tävlingen slutar kl 17 och teamen kommer tillbaka för prisutdelning. Vinnarna har lyckats med en 114cm samt totallängd på över 2,5m på sina 3 toppfiskar. Många team har haft de trögt och stannar inte kvar på prisutdelningen. Vi nollade denna tävling och får fundera vidare på vart gäddorna håller hus vid förhållanden med nordan och lågvatten. En bra arrangerad tävling var det i alla fall.