tisdag 25 juli 2017

Sommargädda modell mindre

Åkte ut med Mattias från fiskeklubben för lite sommarfiske.
Vi fiskade av några helt nya ställen för att utforska inför höst och vårfisket. Mattias hade bäst fiske där med några gäddor upp. Det va lite för grunt för de större och tempen låg mellan 18-20 grader. Mcrubber jr firetiger levererade bäst.
Eftermiddagen gick vi på djupvassar och kanter med mycket gräs och pålandsvind. Ner på 5-6 meter med tyngre shadjiggar men det gav tyvärr inget resultat denna fina sommardag. Jag lyckades ta en mindre på klassiska buster jerk.
Mattias med en mindre men kämparglad sommargädda

gamla bustern gjorde jobbet

kanonfint väder, 21-25 grader och klarblå himmel. Sommar i skärgården, folk och båtar överallt
 

lördag 22 juli 2017

Det årliga sommarinlägget!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Har inte hunnit med jättemycket fiske men några pass har det blivit. Gädda och gös.
Vi börjar den 11 juni, jag och Jimmy drog ut på gäddfiske för att försöka få några godkända till fiskejournalens tävling "sommargäddan".
Jimmy lyckades bäst idag och fick in 3 st på rätt sida om mätlinjalen, alla över 70cm :)

Savagear real eel brun funkade helt klart bäst idag. De som högg stog tätt intill djupvassar. Många vikar var helt tomma och generellt ganska trögt med få pet. 





Den 27e juni, kväll i gäddfabriken.
Jag och Elias åkte ner till en gäddfabrik i grödingetrakten som varit i drift ett par år. Det roliga är att de är en kollega som har marken och samarbetar med sportfiskarna att sköta denna våtmark. Vi hjälpte till att rensa bort den mycket giftiga växten sprängört. Detta för att kossorna so betar av gräset och håller våtmarken öppen inte ska bli sjuka. Vadarbyxor på och ut och plocka dessa med rejäla rötter som måste bort. Kul att hjälpa till igen i gäddfabriker.


9e, 18e och 19e Juli.

Tre gösfiskepass i småland avklarade. Fiskade i mitt gamla hemmavatten Rusken. Första och andra gången trolling och tredje vertikalfiske. Sjön har drabbats av mycket hårt tjuvfiske de senaste åren så gösbeståndet är kraftigt minskat jämfört med hur de va innan. Hoppas fiskevård, kontrollanter samt nya regler kan hjälpa gösen att återhämta sig. Det blev en del smågös på wobblers.
Vid vertikalfisket var Bagaren med. Vi kämpade på och släppte på en del fina ekon men de kikade bara på jiggarna och gick sedan ner ointresserade. Vi lyckades i alla fall slippa fula namnet och kunde posera med varsin gös modell mindre. Fint väder och god fika vägde upp!