söndag 27 augusti 2017

Borretävling och äntligen segrare!

Deltog i fiskeklubbens årliga abborretävling, trippelborren. Det är de 3 största borrarna tillsammans som räknas, total vikt.
Jag kom ut hyffsat tidigt och redan i första driften fick jag borre på ett litet minispinnerbait. Det verkade lovande, fint väder och lite lätt nordanvind.

Det visade sig istället bli trögare och trögare. Kanske ett lågtryck på väg in..
Nötte på med 2,5 tums relax och tillslut knep jag en halvkiloskluns. Det blir ströfisk utan att få igång dem. Vattentempen låg kring 16-17 grader. Det blir en del smågäddor på dessa jiggar med, kul fight men tidsödande när man vill ha borre.
Vid tävlingens slut visade det sig att mina tre borrar räckte till seger!!! Wohoo! Äntligen efter att varit 2a och 4a de föregående åren och att vinnaren alltid varit gäst i min båt. Båten står för  3 segar i rad så måste va kapten som vet vad fisken är :)

Alla verkade haft det trögt och nån större medelvikt va de inte heller. En oroväckande fångst va att flera fick smörbult på grynnorna, denna fisk hör ju inte hemma här...
Nya tag nästa gång, ev blir de att inviga september med Gädda! :D



lördag 5 augusti 2017

Godkänd gädda!

Drog ut på en gäddrunda med Jimmy. Sista chansen att fylla upp gäddkvoten till sommargäddan, The big 5 :) Dagen började med en frisk sydväst och växlande molnighet. Kanske att vinden skulle göra gäddorna mindre skygga trots sol. I första stoppet har Jimmy på en fin men tappar den. Det hugger i nästan varje bil men vi bränner dem en efter en! Säkert 8-9 kontakter innan dagens första sitter på en guldig westinjigg fiskad nedför en brant. Stenhårt hugg. Det kommer in mer moln och en och annan regnskur varvat med solglimtar. Temp i vattnet ligger runt 18 grader. Vinden ökar ytterligare och nu börjar de hugga igen! Först missar vi en och tillslut kan min blåvita mcrubber kroka en 78cm! Skönt det för i år har de verkligen varit trögt för min del där många varit under 70cm! Jimmy lyckas också få upp en mindre som räddar dagen. Nu blir de ett uppehåll på några veckor för att sedan komma igång med borren på allvar.