söndag 24 september 2017

Höst i skärgården

Tog mig ut en kortare sväng för att reka gäddor inför kommande tävlingar nu i början av oktober. Det blåste svag nordost och klarnade upp så återigen inte helt optimalt vädermässigt. Det visade sig i många slöa hugg och en handfull följare. En större va med hela vägen in till båten. Idag var det tailarnas dag då jag rotade fram en fegis som jag hade glömt bort. Det högg omgående! Inte ett pet på mcrubbers i finvädret. 14-15 grader i vattnet och svaga NO vindar. Nästa fiske blir Gsk gäddcup deltävling 2 / final så då behöver vi hitta de större!




lördag 16 september 2017

Lite mer gädda, den 10/9

Jag fick med mig Jimmy ut förra helgen för ett gäddpass. Det blåste på rejält från syd så vi trodde de skulle kunna komma upp några fina, men det va svårt. Vi hade säkert 15 tal hugg men endast 2 st upp. Men jag tror de som högg va ganska små, samma size som kom upp..brände dock en finare precis vid en vass där vinden låg på.
Växlande molnighet men relativt klart väder så kanske va ett gåare ljus som saknades.
Vattentemp runt 17-15 grader. Tror att oktober kommer leverera desto bättre i de områden vi fiskar i. Här är medelvikten relativt låg jämfört med andra ställen i skärgården men det är bara nöta på när man inte trailar båt till alla "måsteställen". 

snipa på motoroil

pigshad motoroil fixade jimmys gädda




söndag 3 september 2017

September, första höstmånaden, gädda

Åkte ut och testade på lite gädda. Svaga nordanvindar och 15-17 grader med tunt molntäcke samt 16-17,5 grader i vattnet. Inte helt lätt denna dag. Hade många hugg och följare men endast 2 upp. Dom kom alla på kanter där det blåste på, det är nyckeln för att få dem att hugga. Mc Rubber 21cm i motoroil var betet för dagen. 
När vattentempen kommit ner några grader kommer förhoppningsvis gäddorna in på grundare vatten och är enklare att lokalisera. 

Liten pike men gädda är alltid gädda:)