fredag 5 januari 2018

2018 års första fiske och spöböj i båten!

Idag åkte jag och Mattias ut på öringfiske i hemmavatten. Vi hade sett att många lagt ut "bra fiske" via facebooksidan Svenska havsöringsfiskare så det kändes hoppfullt. Det gör det i och för sig alltid men jag har inte lyckats med öringarna i hemmavattnen nånsin trots en hel det nötande. 
Vädret var mulet, småregn och dis. Ca 2-3 grader och svag nordost. Vi började på ett klassiskt ställe med perfekta bottenförhållanden där det dragits mycket öring, själv har jag aldrig lyckats där heller..
Jag hann inte många kast med en rödsvart vicke förräns en fin öring följer hela vägen till båten innan den vänder. Nytt kast och nu ser jag ytterliggare en följare i mindre variant. Den hugger inte trots vevstop....
I nästa kast hugger det på Mattias svartsilverglittriga epoxydrag, i ett vevstop. En kort drillning och enkel håvning. Vi uppskattar längden till ca 35-40cm. Den återutsätts och vi fiskar vidare i hopp om fler.
Vi byter plats till liknande ställen men går bet. Sista kasten blir där vi började men det blir inga fler kontakter. Men detta får anses som en riktigt bra dag trots allt. Skoj att se att de finns en och annan öring så självförtroendet är på topp nästa tur igen.


Liten men så skoj att de hugger! 

fint öringmönster