torsdag 24 maj 2018

Majinlägg

Då har snart maj passerat och det jag hade hoppats på va att de skulle bli en ketchupeffekt för gäddfisket men det blev det inte. Supertrögt innan lek och efterleksfisket har jag inte ens kommit i kontakt med trots flera försök.
Den ihållande sommarvärmen värmde vattentempen upp mot 17 grader i vikarna och 14 ute på fjärdarna väldigt snabbt. Klarblå himmel , 25grader varmt och svaga vindar varje pass har inte varit de enklaste förutsättningarna. Jimmy lyckades dra vårens största gädda, en 73cm. Annars har det som sagt varit oerhört trögt. Vi har testat de mesta och varierat djup mm. Något drastiskt har hänt och på knappt två år har gäddfisket försämrats dramatiskt. Alla i fiskeklubben upplever detsamma och under klubbtävlingen kom endast några snipor upp och det i en tid då gäddorna är som mest i stöten. 

Om lite mer än en vecka är det tävling i området, blir oerhört intressant och se hur alla lyckas. Blir att måla lite beten tills dess.
Jimmy med en fin efterleksgädda

Min egna slowsink tail i koppar-flashglitter färg. Ska kompletteras med mörk rygg och svarta fläckar.


tisdag 1 maj 2018

Fisket är igång, dock tröögt!

Då har man hunnit med lite fiske igen. Havsöring och gädda.
Isen släppte tillslut och 15 april kunde båten åka i. Första fisket blev öringtävling med klubben. Inga godkända kom tyvärr upp. Mattias hade en fin precis efter. 
Långhelgen kring 1a maj blev för min del oerhört trögt. Lade ner 3 dagar på gäddan med katastrofresultat. 2 mindre upp på hela helgen. Alla platser som borde/brukar hålla gädda va helt döda. Testade allt från supergrunt till kanter och djuphålor men inte ett pet. 
Vattnet pendlade mellan 7 grader ute på fjärdarna till ca 10 inne i vikarna. Leken har börjat då det plaskade i vassarna men någon olekt eller efterlekt borde huggt. 
Det myllrar med skarv och även säl långt inne i vikarna. Gäddbeståndet mår nog inte alls bra i den delen av skärgården jag fiskar i. Hoppas på bättre fiske framöver då efterleksfisket kommer igång. 

En liten gädda. Merparten är i denna storlek.