lördag 1 juni 2019

Efterleksfisket

Äntligen lite fisk upp igen. Våren har varit trög som vanligt i mina vatten. Man märker att fisket blivit sämre och sämre för varje år här. Knappt man lyckas få en kilosgädda faktiskt, så dåligt har det blivit. Sportfiskarna lyser med sin frånvaro då de vet att områdena inte håller fisk längre. Säl och skarv finns det dock gott av, ser dem nästan varje gång nu hela vägen in i lekvikarna. 
För att ändå kunna fiska i dessa vatten testade jag och Mattias lite nya strategier och andra platser.
Vädret var klarblå himmel men en frisk tidvis hård västan fick fart på vattnet i alla fall. Elmotorn fick jobba idag hehe. 
Vi började i det grumliga vattnet men med endast nåt missat hugg byter vi plats ut mot klarare vatten och rejälare djup. Här är säkert vattnet mer syresatt och stömmingsstimmen passerar här.
Dagen innan hade jag riggat om en blåsilvrig söderjigg med 20g jiggskalle och stingers. Denna körde jag med längs djupvass och kanter. Efter några timmars nötande hugger det äntligen och jag lyckas knipa en fin 80cm gädda. Kanske att vi börjat knäcka dagens kod. Mattias kränger på en blåsilvrig pigshad och det dröjer inte länge föräns de hugger för honom också. Vi kör på längsmed liknande platser och har en del hugg. Sen är det en gädda som slackhugger min söderjigg o klipper paddeln..har inga fler sådana med mig.. Mattias är igång nu och drar två till ca 70cm. På blåsilver igen! 
Huggperioden avtar och vi känner endast något pet. En heldags fisketur är avklarad och vi drar hemåt. Vattentempen låg på 9.9 kring djupa fjärdarna och längst inne i de grunda vikarna kring 14-15 grader. 
80cm som högg en bluepearl söderjiggen version 1.

Hårt hugg!

70cms på blåsilvrig pigshad


även den lille ville ha 23 cm gummibete