söndag 27 oktober 2019

Oktoberrapport

Under oktober har det blivit ett par pass. Ett av dem va i Blekinge och Karlskronas skärgård med Rasmus och Jimmy.
Förra året körde vi ett höstfiske och nu var vi på plats igen för nya PBn.
Vädermässigt såg det bättre ut än förra året då det va spegelblankt med klarblå himmel. Nu mulet och bra sydvästvindar. 
Fredagen började i ösregn som varade stora delar av dagen. Även dimma drev in och vinden blev ganska svag vilket gjorde det svårt. Endast några små pet för oss tre hela dagen! En tuff start, kallt och blött.. 
På lördagen stabiliserades vädret och det sprack upp. Vinden hade ökat rejält och det kändes mycket bättre.
Vi körde några vindutsatta kanter och jag drar på en Buster big bandit som Rasmus hittat, det smäller på en mindre gädda ganska omgående inne på det grunda vattnet. Äntligen har det lossnat!
Vi fortsätter nöta kanter där vinden ligger på och tillslut börjar de nappa både för mig och Rasmus. Jimmy sliter men utan framgång, dessutom tappar han några hugg.
Eftermiddagen levererar 3 gäddor för mig och 3 för Rasmus. Kanter som vetter ut mot öppet vatten funkar bäst. Solen börjar sänka sig och vi kör på bland våra sista ställen. Tillslut lyckas Jimmy få upp en gädda han också. Mcrubber motoroil var betet som funkade bra idag. Även zalt och randraget levererade. Trots segt fiske är det alltid mycket skoj och komma ner hit och fiska. 
De stora går kvar tills nästa blekingeresa! 

Helgen efter var det dax igen. Betescupens höstupplaga ska avgöras. Själv kunde vårt team Wyte Belly Pikes med bröderna Jim och Jack i spetsen samt mig som inhopp för Per som inte kunde, bara köra en av de två dagarna. Vi satsade på detta års hittills regnigaste och kyligaste fiskedag tror jag. Ösregn från start till slut i princip. Vinden vred runt och stora stunder var det helt vindstilla. När det väl blåste så högg det också på de kanter det låg på. Oerhört trögt fiske. Vi testade grundområden med gräs till djupare och djupvassar men idag var dom inte i stöten. Jim och Jack lyckades ändå lura upp 5-6 st på hemmagjorda jerkbaits. Två av dem var 60 resp. 62cm och kvalade in i betescupen. Själv hade jag de otroligt tufft, endast två hugg som jag bommar. Dessutom förkyld så inte helt 100 reaktionsmässigt. Vattentemp ca 9-10 grader och 5 i luften. 
Detta gäddfiske avslutar nog 2019 års fiskepass. Möjligen att det blir nåt havsöringsfiske senare. Nu väntar en vinter med betesbyggande och ommålning av gamla beten.