söndag 9 februari 2020

Ingen fisk att rapportera än

Efter höstens gäddpass har det varit lugnt med fångstrapporter. Under julhelgen körde vi några öringspass och även gädda men utan resultat. Har även varit ute med kajak i en större mar nu när det är så milt och isfritt överallt men gick även där bet. 
Har under tiden börjat utveckla en ny typ av bete, en wobbler. Inte det enklaste att få till gång, viktning mm men tycker ändå att jag är något på spåren efter många prototyper. En 16cm lång och ca 55g tung skapelse som flashar ordentligt sida till sida. Tror den kan va het och dra över gräsbäddar på efterleksfisk och när det är varmare i vattnet. 
Båten ska snart rustas inför vårsäsongen som jag tror kan bli väldigt tidig i år pga det varma vädret. Ca 4-5 grader i snitt hela jan. 
Påbörjade bygget utav ett kastdäck som jag hoppas blir bra. Det möjliggör att två st fiskare kan stå där fram istället för idag då en får stå där bak. Blir bättre kastvinkel för båda, speciellt när man tuggar sakta framåt längsmed vassar med elmotorn och man kastar snett framåt.
Får uppdatera med bilder på tillverkningen. 

Några bilder från vinterpassen nedan.