söndag 18 maj 2014

Gädda

Några timmars gäddfiske tillsammans med vapendragaren Mr Falk i kända gäddvassar.
Gummibåten är i sjön framåt 1030 tiden och vår första ankring några min från båthamnen resulterar i en 2a tagen på Falks abborrprylar! En 3tums relax, superfin gång för abborre men fel art klev på.
Idag hade jag chans att prova mitt nya gäddspö som jag var och hämta på Söders. Svartzonkers signature åtta-sexan upp till 140g enl specen! Ett kalasspö som rekommenderas varmt när man fiskar tyngre grejer så som söderjiggen, tailar och tunga spinnerbaits. Känner på mig att detta spö kommer bända upp nytt spinn-pers närsom!
Dagen flyter på i det soliga vädret och gäddorna är svåra. En till 1,5-2a får syna våra fina fejjor innan vi ger oss.
En fin dag på sjön även om jag återigen fick se mig besegrad i båten av min gäst. Nästa gång... ;)


lördag 3 maj 2014

Operation storgädda Dag 2


 Idag hade jag äran att ha kollegan och storfiskaren Rasmus i båten. Vi har ungefär samma hjärna när de kommer till fiske, dvs vi vägrar ge upp! Fisket börjar i finväder och vi ser följare å försiktiga pet. Några timmar går och vädret mulnar på samt en fin sydvind tar fart. Då dröjer de inte länge föräns ragge drar på dagens första. En fin 1,5a. Nu lossnar de nog tror vi. Men för min del händer de ingenting! Efter 2 gäddor till från killen i fören börjar jag tvivla på min betesbox. Jag tror inte på det jag gör och det är de värsta, då får man ingen fisk! Han kör sin Zam16 i grådassig pike-cammo som i trans och den ser ashet ut till skillnad från mina skrikiga zaltar å spinnerbaits. Dagen avslutas med lite strömmingsfiske vilket va välkommet för min del. Man åker inte hem utan fisk! :) Uppehåll några veckor nu. Nästa pass blir nog gös.

  
  
  
 

fredag 2 maj 2014

Operation storgädda!

Idag valde jag att satsa på vassarna kring Vaxholm. Varierande djup och stora grunda vassvikar borde hålla en hel del gädda. Runt 10 snåret sker första ankringen där vinden trycker på. Efter ett antal förflyttningar längs med kanten kommer fösta hugget. Mothugget sitter och efter en kort men härlig fight ligger dagens första i håven. Efter en kort foto och viktsession glider hon tillbaka i vattnet. 7.5 kg, Yes! :)
Stor håv är skönt, då kan man förbereda kamera, våg mm medans gäddan vilar upp sig.

Fick bli en Gäddselfie då ingen fotograf var med idag. 
Jag nöter vidare på samma fläck och har flera försiktiga stötar. Snart hugger ytterliggare en fin pjäs och denna ligger runt 4-5 kg. 
Sitter perfekt krokad i mungipan :P


Zalt 14 cm Ålandsfärgen. En klassiker vid vårfisket.

Passerade kastellet i Vaxholm

Dagen flyter på och det verkar helt plötsligt tomt i vassarna. Framåt sen eftermiddag kliver en liten rackare på, på en buster jerk.
Jakten fortsätter!!! Imorgon kör vi igen!

torsdag 1 maj 2014

Minnen som aldrig sviker

Ett collage av bilder på fiskar, små som stora, genom tiderna. Som sagt är mottot "en dålig dag på sjön är bättre än en bra dag på jobbet" :)


































Välkomna till Laketown Fishing bloggen! Här kommer jag publicera fiskerapporter och annat fiskerelaterat material. Nu blir det releaseparty med jiggriggning :)