tisdag 9 juni 2015

Båtar som fångat fisk!

Litet bildspel på båtar som varit med (vissa är med än) i min fiskehistoria.

Min första egna båt, en Höga Rodd 325. Köpte den när jag var i 15 års åldern..vad va en moped jämfört med en egen fiskemaskin!? Tillhörde en gammal Suzuki 2 hk från slutet av -70 talet, men den gjorde sitt jobb och planade ut båten med mig sittandes på mittoften med förlängd rorkult. Senare fick man låna farsans Suzuki 4 hk så man slapp ro vid gäddtrollingen :) Här ser vi båten en ovanligt mild januaridag riggad för flötestrolling i Lundholmssjön. Båten är fortfarande i drift.
HR 325 riggad för vertikalfiske efter gös nere i sjön Rymmen.
Båten, en Ryds västkustmodell 4.4meter, som är i familjens ägo sedan -70 talet! Och den är fortfarande i bra skick. I denna båt har det trollats upp hundratals gösar och gäddor genom flera generationers sportfiskare. Går mycket bra i grov sjö. 


Denna båt, en Honda honwave T27 gmmibåt blev mitt första flytetyg i Stockholm. Denna båt möjliggjorde mobilt fiske i både sjö som skärgård runtom stan. Med en 6 hk 4-takt planade den ut och gjorde 12-13 knop med mig och fiskeutrustning. Största gäddan som är landad i den båten är 7,5kg. Efter några års ägo är denna roliga "leksak" såld.
Lånebåt via fiskeklubben, en Mixbuster. Har möjliggjort fiske i mellanskärgården och är en av de bästa alu-båtar jag fiskat från (i den storleksklassen) Går i princip stå på relingen utan att den lutar. Trots plan botten går den fint i sjön och planade ut med 2 pers med en sexa i aktern. 

Årets investering, en egen styrpulpet. HR440 sc med femtio kusar där bak. 










söndag 7 juni 2015

Söndag eftermiddag

Tog mig ut på ett eftermiddagspass efter gädda. Riktigt starka vindbyar från syd gjorde det svårt att ha båten i bra position så man fick jobba en del idag med manöverering. Hade en fin drift på en lovartsida och då högg en gädda. Hade nåt hugg till på samma fläck men den ville inte upp. Lite fler småstötar men annars segt. Var som sagt bara ute några tim och provade men alltid skoj när det hugger! Gäddan föll för en blåvit Mcrubber. Temp i vattnet ca 11,5-11,7°C.
Nya tag nästa gång!




måndag 1 juni 2015

Måndagsgädda!

Dagens meny bestod av gädda. En gammal tradition att alltid fiska den "1a" varje månad har återupplivats efter en mycket lång frånvaro. Idag tog jag med mig kollegan och seglaren Ulf ut på skäret för lite båtåkning samt fiske. Det hann bara gå 4 kast, sen satt den på blå Rubber. Båtens första gädda. Det här bådar gott inför framtida fiske. Vi var som sagt bara ute en kort tur och åkte mest runt bland alla öar. Det blåste frisk sydan så det blev en ruff båtfärd på de öppna flaken. Båten känns ändå väldigt säker och tar sig fram fint. Vi får se om helgen hinner bjuda på mer efterleksfiske, det är så grymt skoj!!! 11,5 grader i vattnet just nu.


Båtens första! :)

Kapten Uffe 

och en liten video på det :)