måndag 31 augusti 2015

Borre, Stor Borre!

Äntligen har abborrfisket kommit igång på allvar i skärgårdens vikar! En rekrunda på lördagen gav abborr-bonanza utan dess like. Trögt på dagen men framåt kvällen kom huggperioden. Det högg i princip i varje kast ett tag, då är det kul att fiska! Flera fina halvkilosklunsar med en topp på 7 hg för kompisen Filip.

På söndagen körde vi en liten tävling inom fiskeklubben jag är med i. Hade med mig Jimmy som gästfiskare. Vi körde de platser som gett fisk tidigare men det va trögt, otroligt trögt. Fick en abborre i timmen kändes det som...och någon topplacering i tävlingen såg ganska mörk ut vid halvtid.
Sen händer det. Efter gemensamt fikauppehåll smäller en storborre på Jimmys jigg. Fin fight och en kilosborre glider in i håven! Nytt pers för Jimmy, skoj :)
Vi fick några hyggliga fiskar till men långt mellan huggen. Grön jigg funkar bäst.

Vid invägning visar det sig att Jimmy klått allihop med god marginal och vinner hela tävlingen, överlägset! Skitkul, grattis! :D
Själv trillar man in på en 4e placering men vad gör det när vi fått kilosborre, båtrekord och nytt PB. En riktigt fin abborrhelg med kanonväder. Dessutom fick vi många fina gäddor som gav god kamp på den lätta utrustningen. Denna höst känns som storfiskehöst! :P




Filips nya borre-PB, 720 gram! Coolt :)

Abborre, 960 gram. Nytt PB för Jimmy.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar