lördag 29 april 2017

Gäddfiske 29 april

Jag och Mattias från fiskeklubben drog ut och körde en heldag, tidig morgon till kväll. Vi nötte vassvik efter vassvik. I hamnen var det 4.7 grader i vattnet och inne i vikarna upp emot 7-8 grader. Det blåste frisk nordan och tidvis kom rejäla vindbyar. Det var ganska soligt till att börja med men sen mulnade det på. Vi drog en och annan gädda här och där men det lossnade tyvärr aldrig riktigt. Vi tog merparten på firetiger mcrubber. Jr modellen levererade klart bäst. Mattias lyckades bäst storleksmässigt och drog en ca 75cm. Han fick även en liten samt en del hugg som missades. Jag lyckades bara med de små hannarna och peta tillslut upp 3 st. Vi konstaterade även att leken inte va igång på allvar idag pga de kalla vindarna. I luften hade vi väl 6-7 grader bara. Kanske har vissa lekt redan men de va fruktansvärt trögt. En kul dag ändå och radion va givetvis på då Hv71 tog hem SM-guldet i år!!! :) 





torsdag 13 april 2017

Årets första gäddor!

YES! Äntligen lossnade det! Körde ett kortare pass och letade efter dom på grunt vatten. Det dröjde ett tag och flera vikar fiskades av utan något. Det blåste nordan och var 1-3 grader i luften (kallfront hela veckan med runt 2-5 grader) och nästan lite snö. Hittade en vik där vattnet var 5 grader, övriga vikar 4 grader. Längs med en fin vass med bra botten small den första! Pillade upp 4 st varv den största 75cm och ca 3,6kg. Hade en del missade hugg senare i samma vik men sen dog det tyvärr ut. Alla högg rödsvart Mcrubber shallowriggad. När det är kallt i vattnet och mulet brukar rödsvart dominera.
Några grader varmare och leken är igång på allvar. Nedan dagens 2 största :)




tisdag 11 april 2017

Västkustens silverskatt




Äntligen vår och april! Det betyder havsöringspremiär på västkusten.
Jag, Jimmy och Rasmus körde en öringhelg i det populära området "8 fjordar" och det blev en minnesvärd helg. Vi hade en del förhoppningar om att lyckas få några st men skulle va glada om alla fick fisk.
Fredagen inleddes trögt då det var nästan spegelblankt och klarblå himmel. Vi nötte på i våra nya vadarbrallor över klassisk leopardbotten. Viking herring, vicke och toby hamrade av meter efter meter, men trögt. Efter ett tag får Jimmy den första, en mycket liten öring men det är alltid öring! Jag lyckas kroka en 25-30cm precis på samma fläck som Jimmys. Det börjar lossna lite. Framåt eftermiddagen komer det lite krusningar och vi har förfyttat oss till en ny vik. Vi får några till men Rasmus kämpar utan att lyckas kroka dom.
Det dröjer fram till sen eftermiddag sen lossnar det ordentligt! Vid ett strömsatt sund med sten och tång börjar de smälla på! Jimmy får dubbelhugg på skeddraget och upphängarflugan. Rasmus drar på dagens största som börjar rusa och köra. Vi tror det är den godkända öringen som klivit på, men det visar sig vara en felkrokad liten 40cm cm öring som fått kroken i stjärtfenan.
Dagen tar slut och vi har lyckats få upp över 10 st och återutsatt dem, riktigt skoj!
Sista dagen körde vi in i kaklet, från tidig morgon tills att solen gått ner. Mycket trögare trots mer blåst, men för mycket blåst är tydligen inte bra såhär års. Vi summerar till 19 st, dock ingen över 45cm!! Vart är dom stora!? I alla fall, en mycket trevlig fiskehelg i dom nya vadarbyxorna och ordentlig solbränna på köpet :)














lördag 1 april 2017

Spinnfiskepremiär

I helgen har jag varit ute en dag ensam och idag med Jimmy. Skönt att vara igång igen! Men resultatet..fruktansvärt trögt :( Inte en enda upp. Har inga bortförklaringar. Provade grunt, djupkanter utanför vikarna mm men de ville sig inte. Hade några följen på grunt vatten men spegelblankt å klart vatten ingen hit. Med 3-3,5 grader i vattnet å lite is kvar i kanterna i vissa vikar så är dom nog köldstela och trycker på kanterna. Får ta revansch nästa gång! Extra kul va att följena va på min kompis hemgjorda tail kompletterat med en svans från mässan, en eastfield motoroil :)
Äntligen på sjön igen!