tisdag 11 april 2017

Västkustens silverskatt




Äntligen vår och april! Det betyder havsöringspremiär på västkusten.
Jag, Jimmy och Rasmus körde en öringhelg i det populära området "8 fjordar" och det blev en minnesvärd helg. Vi hade en del förhoppningar om att lyckas få några st men skulle va glada om alla fick fisk.
Fredagen inleddes trögt då det var nästan spegelblankt och klarblå himmel. Vi nötte på i våra nya vadarbrallor över klassisk leopardbotten. Viking herring, vicke och toby hamrade av meter efter meter, men trögt. Efter ett tag får Jimmy den första, en mycket liten öring men det är alltid öring! Jag lyckas kroka en 25-30cm precis på samma fläck som Jimmys. Det börjar lossna lite. Framåt eftermiddagen komer det lite krusningar och vi har förfyttat oss till en ny vik. Vi får några till men Rasmus kämpar utan att lyckas kroka dom.
Det dröjer fram till sen eftermiddag sen lossnar det ordentligt! Vid ett strömsatt sund med sten och tång börjar de smälla på! Jimmy får dubbelhugg på skeddraget och upphängarflugan. Rasmus drar på dagens största som börjar rusa och köra. Vi tror det är den godkända öringen som klivit på, men det visar sig vara en felkrokad liten 40cm cm öring som fått kroken i stjärtfenan.
Dagen tar slut och vi har lyckats få upp över 10 st och återutsatt dem, riktigt skoj!
Sista dagen körde vi in i kaklet, från tidig morgon tills att solen gått ner. Mycket trögare trots mer blåst, men för mycket blåst är tydligen inte bra såhär års. Vi summerar till 19 st, dock ingen över 45cm!! Vart är dom stora!? I alla fall, en mycket trevlig fiskehelg i dom nya vadarbyxorna och ordentlig solbränna på köpet :)














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar