söndag 29 juni 2014

Rusken Open 2014

I helgen arrangerade jag och några småländska fisketokar den fjärde upplagan av göstävlingen Rusken Open. Förväntningarna är som alltid högt ställda när det gäller gösfiske. Speciellt när det är tävling.
22 lag kom till start och nu kan man verkligen se trenden i gösfiske. Det är vertikal som gäller. Trollingbåtarna är som bortblåsta från sjöarna. 

Tävlingen pågår i sex timmar och det är total längd samt C&R som gäller. Vi har även en live-rapportering dit man mmsar in bilden på gösen till sekretariatet och så kan man följa ställningen på hemsidan. Väldigt skoj när man undrar hur man ligger till.
Det som inte får hända hände oss arrangörsteam. Efter start några hundra meter ut dör motorn. Dresa konstaterar då att någon stulit bensintanken när båten stått parkerad utanför huset! Mycket tråkigt att folk inte kan låta saker vara i fred! :(
Bogsering av grann-laget in till land igen. Då bryter ett enormt åskoväder ut som varar i över 1,5 timme så tävlingen avbryts för att senare återupptas. Fisket är trögt, kallt klimat gör det inte bättre.

Vi lyckas få motorn att suga bensin ur en lånad 5 liters dunk så vi får lite fisketid. Några små gösar samt en godkänd som räddar vår heder. 
Vinnaren av årets upplaga blev Team TWK/Diablo med Mattias Ekdahl och Jonas Frodigh. 9 gösar med total längd på 574 cm. Bra jobbat denna tuffa dag! Värt att notera är att det är första gången vertikalfiske segrar. Övriga år har mete dominerat.
Topp 3. För hela resultatlistan se www.ruskenopen.se
Nästa fiske blir förhoppningsvis mälargös!

LAGNAMN
BÅT
L(cm)
ST
Team TWK / Diablo155749
Team STORGÖSTA114628
Team TBF124478





Team Fin-S. Ola, Robert och en koncentrerad Andreas bakom ratten :)
Genomgång av regler 




Inväntar starten


Bogseringen...

Gös i vart fall, en godkänd 46cm.

Icke godkänd!


Segrarna i Team TWK/Diablo

Lite grillning och mer fiskesnack innan man kör hemåt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar