söndag 1 juni 2014

Efterleksgädda med västgöte!

Långhelgens fiskerapport kommer några dagar efter själva fisket. Får skylla på för mycket after-fish och alldeles för god öl och härligt sällskap :)
I torsdag och fredags hade jag äran att få visa göteborgaren och tillika goda vännen Jimmy skärgårdens gäddor.
Förutsättningarna var väl inte helt hundra då torsdagens fiske skedde i klarblå himmel medans fredagens i regn och låga temperaturer runt 8-10 grader.
Vi nötte på och lyckades skrapa ihop 4 gäddor dag 1 samt att jag hade en följare på uppskattningsvis 5-6 kg efter som vände precis bakom motorn. Ljusa beten melodin för dagen.
Dag 2 och vi var på plats i vikarna igen. Ett envist regn och frisk nordan gjorde att vi fick jobba hårt för att knäcka dagens kod (och hålla värmen). Lite mörkare färger var det gäddorna föll över. Har de senaste passen kört stenhårt med Söderjiggen 25 cm riggad med antingen shallowskruv eller lätt jiggskalle och jag är imponerad! Väldigt fin gång och lättfiskad. Tillsammans med det nya svartzonker åtta-sexan lirar den kombon perfekt :)
Tre gäddor blev fredagens resultat samt att jimmy bommade en följare som högg strax innan båtkanten. Inga jättar men kul fiske i alla fall. 

Nästa fiskepass blir pelagiskt prickskytte efter gös i de småländska supersize-gös-vattnen! :P Hoppas på nya rapporter efter nationaldagshelgen. 
Mot gäddan..

5 min på första stället sen small det för Jimmy. 


Bytte färg på söderjiggen och då hände det plötsligt :)

sen fortsatte den att leverera

och så här ser den ut riggad och klar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar