söndag 31 mars 2019

Premiärpassen

Äntligen är vårsäsongen igång! 
Den 23e mars blev det båtpremiär. Dock så låg isen i de flesta vikar kvar så kunde inte fiska ordentligt plus att det blåste mycket hårt från väster vilket gjorde det svårt att korsa de öppna fjärdarna. Vattentemp låg på knappa 1.9 grader.

29 mars blev det en tur ner till Elmia och sportfiskemässan tillsammans med Bagan. Båtar har slagit igenom rejält bland montrarna. Fanns en hel del att kika på men det kändes som att något fattades i år. 
I år blev det inte mycket köpt men jag har "det mesta" nu kändes det som. Några pigshad jr för offsetriggning, lite lösa spinnerblades, flätlina till havsöringen och några små rapalawobblers som ska testas till havsöringspremiären på västkusten :)

30 mars drog jag och Bagan ut på Landsjön för att dra förleksgädda. 
4.4 grader i vattnet och frisk västan. Mulet dessutom. Såg perfekt ut när vi sjösatte båten men efter några timmar utan fisk upp började småstressen smyga sig på. Frekvensen på betesbytena ökade. 
Den hårda vinden dagarna innan hade grumlat upp vattnet ordentligt och siktdjupet va nu bara en halvmeter, knappt det. Försökte med mycket rassel och beten som syntes men det hjälpte inte. Vi va även nere på botten och djupkanterna och rotade men det ville sig inte. Det blev ett bompass! 
Fick känna på Bagans nya spinnutrustning. Ambassadeur predator och ett Daiwa Ags prorex upp till 80g. Riktigt skönt spö för de mindre betena. Oerhört lätt men ända bra aktion och tryck i klingan.

Nu ser jag fram emot havsöringen! Rapport kommer.
Nedan bilder från mässan och fisket.

Hemmagjord pole på en av hemmabyggena! Riktigt snyggt gjort.

Bagan testar en MPS suit. Håller dig torr och varm under tex en flytoverall ifall du åker i vattnet den kalla årstiden. Kanske blir ett inköp till hösten.

Betesbyggargången och riktigt fina beten

Akvariet

Göskungen fullutrustade kajak för vertikalfiske. 

2 pigshad jr

Dagen efter mässan nötte vi landsjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar