söndag 8 mars 2015

Den årliga Torskresan på östersjön...


Just det! Torskresa, inte till tallin dock. Vi var ett glatt gäng på 8 pers som drog ut med Falkens fiske och skepparen Ulf. Jag har åkt flera gånger innan och vi har alltid haft bra fiske så här års. Det är nu man har chans på riktig gristorsk på upp mot 20kg+. Och mycket får man också!

Dagen innan ringer min kompis och han hade fått ett samtal från skepparen som undra om vi verkligen ville ut, det skulle blåsa mellan 8-13 m/s och det kunde gunga en del.
Vi ville inte ställa in resan så vi körde på. Efter en lagom resa på 65 mil från Stockholm till Skåne va det dax för några timmars sömn. Upp i ottan och iväg 06 på morgonen. Visst det blåste en del men förförra gången va det kuling, och åksjuketablett hade man ju svalt så det skulle vara lungt....
Jo förvisso, efter halvtimman ut börjar den ene slänga sig ut över relingen och mäska, sen kille nr 2, och nr 3.. Det gick några timmar i det hårda vädret och vi fiskade på över vrak. Fisk kom upp så det var fullt upp att göra. Sedan efter en förflyttning ut mot ett stenigt område, då kom det plötsligt. Riktig obehaglig känsla. Fick kasta mig mot relingen, sen va de kört, jag var sjösjuk! Och vi hade knappt varit ute halva tiden. Det var bara försöka fiska på men det var svårt, man tappade så mycket energi efter att ha tömt frukosten till torskarna. Så tempot gick ned för min del, för vissa andra hade tempot gått ner till att ligga ned och önska att de vore hemma i sin säng istället. 
Fisket var helt okej även om de stora uteblev. Största i båten va nog runt 4-5 kg. 
Människans sämsta grej är ju att vi glömmer så lätt, men det kanske är en fördel för nästa år åker vi nog igen, för då har vi glömt hur dåligt och hur liten man känner sig mitt ute på havet en kall marsdag.

Redan nu är fiskesuget tillbaka och nästa rapport blir efter en tur med guiden Robban Andén och havsöringsfisket. Tills dess, tighta linor!


Ett litet smile, än vet vi inte vad som väntar.

Falken


Film på Youtube för er som klarar sjögång ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar