söndag 21 oktober 2018

Blekingeresan!

Vi drog ner till Blekinge och Karlskronas skärgård dit jag och Jimmy var bjudna för att fiska med Rasmus i hans gamla hemmavatten. 
Första gången jag fiskar där nere och det är ju känt att det finns både mycket och stor gädda där. 
Vi var laddade för 2 heldagars fiske! Vädret var dock inte det bästa fiskemässigt då det var klarblå himmel, varmt, kring 15-17 grader och i princip vindstilla. 
Vi inledde fisket på några riktiga hotspots där det huggit för Rasmus tidigare. Mycket gräs och sten. Fisket sker oerhört grunt här. Från någon dm ner till några få meter.
Vi får kämpa för att komma i kontakt med gäddan. Små pet utan fast fisk. Det dröjer till eftermiddagen innan Jimmy lyckas dra på en rejäl best. Efter en farlig fight inne bland vassen med haspelspöt lyckas vi håva en riktig gris. Det blir Jimmys nya PB på 6,7 kg, 103cm! Grattis även till entrén till 100-klubben:)
Nu är de fart på fisken och även jag lyckas knäcka blekinge skärgårds gäddor och landar en fisk kring knappa 3 kg strecket. Gummibeten i motoroil levererar. 
Vi har fler följen och missade hugg men lyckas inte få fler. Vi drar tillbaks till Karlskrona city för mat (blekinges kroppkakor!) öl, betesriggning och vila. 
Dag 2 startar i samma anda som första, strålande sol och ännu mer vindstilla. 
Vi nöter på och provar allt i våra beteslådor men de hjälper inte i dessa förhållandena. Efter många kast lyckas Rasmus tillslut kroka en mindre gädda. Den klippte en pigshad. Vi lyckas med lite följen och smånafs. I slutet när det skymmer inne i Karlskrona lyckas Jimmy dra 2 små till och det avslutar vår fiskehelg. För egen del blev det bompass. Riktigt skoj helg och ett PB är alltid roligt och va med om. Grymt guidat av Rasmus, vi kommer tillbaka och då hoppas vi på ruskväder!

Rasmus navigerar träbåten i blekinges fina skärgård

PB för Jimmy! 6.7kg 103cm.

Solnedgång över Karlskrona och marinmuseum

Första blekingegäddan! Mcrubber gjorde jobbet som vanligt.

Rasmus med gädda, tagen på gummi i tånglakefärg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar