söndag 9 september 2018

När en klassiker gör comeback!

Det blev en gäddfisketur i lördags för att komma igång igen efter en sommar med mest abborrefiske. Jack och hans bror Jim gästade i båten idag, båda supertaggade att fiska gädda. 
Vi körde några ställen som brukar leverera men det var trögt. Vi fiskade alla med olika beten för att se vad som gällde idag. Jim började med flera hugg på sin Pig-jerk men de var svårkrokade.. tillslut lyckas Jack få en liten på en salmo slider. Nu verkar en huggperiod kommit igång och det missas flera gäddor till. Själv sliter man utan något upp. Vi tar lunchbreak för att fylla på energiförrådet. De brukar ju gå bättre efter fika för min del. Vi passar även på att byta område och glider in i lite mer skyddade vikar med mycket gräs. Mina gummin och westin swim vill inte leverera..The pig fortsätter locka till hugg..
Jag rotar fram en gammal bomber 16a i svartsilver o plockar fram haspelsettet. Första kastet och smack! En liten upp! Wobblern levererar direkt. Några kast till och en till gädda upp! Nu rullar det på och det hugger fler gäddor. Jim och Jack landar också några till. 
Sista stället innan vi behöver dra oss tillbaka mot stan. Jag drar ett fint kast mot vassen och kör klassiska start-stop metoden á la bröderna Andén och det ger utdelning. Dagens största gädda krokas, landas och återutsätts. Kul avslutning på en rolig dag med många hugg. Vattentempen låg kring 18-18.5 grader och en fin sydvind låg på. Något mulet.

Dagens största

Liten men skoj

Jack med hans första gädda för dagen

Bomber 16A, riktig klassiker i gäddsammanhang




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar