onsdag 12 december 2018

Liten decemberuppdatering

Har inte lagt ut något på ett tag men några kortare pass har det blivit i nov-dec. Har luftat den lilla alu-båten samt försökt oss på havsöring från land.
Några större fiskar har det inte blivit, knappt något alls faktiskt. Det har bara varit skönt att komma ut och få svinga spö. 
Nedan några bilder från fisket. Nu stundar en period av uppladdning inför 2019 års säsong. Ska ta tag i betesbyggandet igen samt serva och underhålla all utrustning. Rullar, spön, beten, båtgrejer mm. Även rensa ut ordentligt i beteslådorna och göra nya startuppställningar med beten man tror på inför det tidiga vårfisket. Kanske att det hinner bli en kort isfiskesäsong med, vi får se om temperaturen kan krypa ner på minusstrecket.. annars lär väl fiskesuget bli för stort så man kan försöka sig på lite öring eller sätta sig i mörkret och bottenmeta lake i någon brant eller å. 

En solig höstdag nere i Lundholmssjön och stock-ån. 4-5 smågäddor på bonnatrolling blev det.

Skärgårdsfiske i klarblå himmel och vindstilla, inte helt enkelt. Jim med en liten rackare, tagen på en pigshad jr i löjfärg.

Torö en blåsig dag i dec. Ingen öring upp. 

söndag 21 oktober 2018

Värmdö gäddcup, hösttävlingen

I lördags var det dax igen för Värmdö gäddcup! Höstupplagan.
Jag och Jimmy bildade Team FishOn och vi var riktigt laddade. Det blev inte många timmars djup sömn för oss, man låg mest och fundera på vilka platser och beten som skulle kunna leverera. 
Kl 8 ljuder startsirenen och gashandtaget åker i botten. Ca 23 båtlag drar iväg åt olika håll. Nu gäller de att hinna först till vår första hotspot som vi tänker kötta på och förhoppningsvis dra en riktigt stor på. Vi väljer att köra grunt och försöka att inte hamna i stress och behöva åka båt mellan platser så vi sätter ner elmotorn och kör, hamrar vass helt enkelt. 
Efter en stund hugger en gädda riktigt nära båten. Jag skulle precis plocka upp min mcmy när den hugger. Den lyckas inte passera det godkända strecket på 65cm, bara att kämpa vidare. Mulet väder, ca 10 grader men totalt vindstilla. Vi hoppas på mer vind under dagen men det kommer aldrig. Vi kör av vass och gräsbälten men det är supertrögt. 
Efter några timmar lyckas Jimmy dra en godkänd fisk på 65cm som tänder hoppet igen. Nu hugger de men vi lyckas inte kroka dem, antagligen småfisk.. vi får nån till icke godkänd. 
Vi tar lunchpaus och pratar taktik. Det börjar dessutom spricka upp och molen skingar sig..det kommer bli än mer svårt framåt eftermiddagen. Liverapporteringen visar att några få lag lyckats bättre än de andra och många lag har fortfarande inte reggat en godkänd. Nu får vi öka tempot om vi ska ha nån chans!
På med elmotorn igen och nöta.  Själv har jag fortfarande jäkligt ont i ryggen efter blekingeresan så har fått köra med lättare beten och haspelspö merparten av dagen. 
Helt plötsligt händer det! Jag får en stöt på min mcmio bara några meter från båten. Det är en stor bakfena som simmar iväg. Kastar mig över andra spöet som redan är riggat med en mcrubber blåvit. Får ut ett bra kast och sen vevar jag i slowmotion så rubbern precis hålls i gungning och efter några meter tar det tvärstopp! Mothugg och sen börjar fighten. Får in den snabbt och efter en nervös rusning trycker jag på så Jimmy kan håva den. En grisgädda! Längesen jag fick en fin gädda på dessa vatten. Mätbrädan visar 108 cm! 
Fisken returneras och man kan pusta ut. Äntligen kom belöningen. Efter 4-5 bompass i våras kändes detta som att kassaskåpet öppnades. Nu va vi ju även med i tävlingen igen med chans på ev pallplats. Vi öser på de sista timmarna men lyckas inte med någon mer över 65cm. 
Tillbaka till prisutdelningen möts man av många som haft otroligt segt fiske. En del har fått ganska mycket smått och ett fåtal team har fyllt eller knappt fyllt pappret men de är dom som kniper pallplatserna, bra jobbat i svåra förhållanden! 
Vår gädda blir tävlingens längsta och jag får motta en pokal och ett superfint jerkbete, Grinder,  gjort av Lovley lures. (http://www.lovelylures.com/).

Årets största gädda, 108an.

Bonus var att vi kunde vara med i Betescupen där vi fick ihop 236cm på våra tre gäddor. Kunde inte fiska båda dagarna men rolig tävling!




kl. 07. Skärgården som en spegel

Mot tävlingen, superladdade!

Dax att hoppa i båtarna

precis innan startsignalen.

Liten gädda men godkänd till betescupen :) Högg en Mcmy hotpike.

Jimmy med vår första godkända! Oerhört viktig fisk i tävlingssammanhang. Högg en seeker shad!


Blåvit Mcrubber har räddat mig så många gånger, även denna dag! 



Blekingeresan!

Vi drog ner till Blekinge och Karlskronas skärgård dit jag och Jimmy var bjudna för att fiska med Rasmus i hans gamla hemmavatten. 
Första gången jag fiskar där nere och det är ju känt att det finns både mycket och stor gädda där. 
Vi var laddade för 2 heldagars fiske! Vädret var dock inte det bästa fiskemässigt då det var klarblå himmel, varmt, kring 15-17 grader och i princip vindstilla. 
Vi inledde fisket på några riktiga hotspots där det huggit för Rasmus tidigare. Mycket gräs och sten. Fisket sker oerhört grunt här. Från någon dm ner till några få meter.
Vi får kämpa för att komma i kontakt med gäddan. Små pet utan fast fisk. Det dröjer till eftermiddagen innan Jimmy lyckas dra på en rejäl best. Efter en farlig fight inne bland vassen med haspelspöt lyckas vi håva en riktig gris. Det blir Jimmys nya PB på 6,7 kg, 103cm! Grattis även till entrén till 100-klubben:)
Nu är de fart på fisken och även jag lyckas knäcka blekinge skärgårds gäddor och landar en fisk kring knappa 3 kg strecket. Gummibeten i motoroil levererar. 
Vi har fler följen och missade hugg men lyckas inte få fler. Vi drar tillbaks till Karlskrona city för mat (blekinges kroppkakor!) öl, betesriggning och vila. 
Dag 2 startar i samma anda som första, strålande sol och ännu mer vindstilla. 
Vi nöter på och provar allt i våra beteslådor men de hjälper inte i dessa förhållandena. Efter många kast lyckas Rasmus tillslut kroka en mindre gädda. Den klippte en pigshad. Vi lyckas med lite följen och smånafs. I slutet när det skymmer inne i Karlskrona lyckas Jimmy dra 2 små till och det avslutar vår fiskehelg. För egen del blev det bompass. Riktigt skoj helg och ett PB är alltid roligt och va med om. Grymt guidat av Rasmus, vi kommer tillbaka och då hoppas vi på ruskväder!

Rasmus navigerar träbåten i blekinges fina skärgård

PB för Jimmy! 6.7kg 103cm.

Solnedgång över Karlskrona och marinmuseum

Första blekingegäddan! Mcrubber gjorde jobbet som vanligt.

Rasmus med gädda, tagen på gummi i tånglakefärg!

söndag 30 september 2018

Sniprally deluxe

Åkte ut en sväng på gäddfiske i den hårda blåsten. Det blåste hård västvind idag och växande molnighet med ganska mycket sol. Vattnet har sjunkit ner mot 11-11,5 grader nu så de är högtid för gäddorna. Började med en klassisk mcrubber 21cm i motoroil och första driften ger fisk, liten en. Förflyttar mig några minuter till en annan vass och där smäller några mindre till på. Vevstoppshugg allihopa. Solen bryter igenom och det blir trögare så åker vidare till en vik där det blåser på rejält, elmotorn håller knappt båten i de starka kastvindarna så svårt att fiska av noga. Eg bara ankare som funkar en sådan här dag. 
Mcrubbern slutar leverera så hänger på den gamle bombern som funkat tidigare i höst. Inom några minuter har jag nog landat och återutsatt 4 gäddor till och haft flera hugg. 

Dagens 3 musketörer. Beten med flash i de klara vattnet. Mcrubber motoroil, Westins Jätte 17cm flytande samt Bomber 16A flytande. Ett tips är att plocka bort mittenkroken på wobblerna då de bara sätter sig ännu värre och gör de svårt att kroka av smidigt. Betet får lite mer rull utan mittenkrok. 

Nu hugger det överallt på wobblern som fiskas rätt aggressivt men med vevstopp då och då. Efter många snipor nöjer jag mig och gör en längre förflyttning för att se om de går lite större gäddor där. Bombern levererar igen och dagens största på 71cm kliver på. Återigen i vevstopp! Kul med wobblerfiske med haspelspö! Testar en jätte i kopparfärg som jag tänkte måla om men de får jag nog avvakta med för det smäller på omgående. Driftar av 100m vass och jätten plockar några till. Slutresultatet blev kring femtontalet gäddor.
Kan tänka mig att de snabbt flashande wobblerna lockar mer smått därav resultatet men det gav bra erfarenheter inför kommande fisketävlingar då de gäller att försöka fylla pappret och dessa beten kan nog bli avgörande när de stora gummibetena och jerkbaitsen inte triggar de mindre (men tävlingsgodkända) gäddorna. 

En av väldigt många snipor idag

Drog på 20g päronbly på mcrubbern, då högg denna vid en djupvass

71an blev dagens största


söndag 16 september 2018

Finvädershugg i södra skärgården

Idag hade jag fått äran att följa med bröderna Jack och Jim till deras hemmavatten kring Nynäshamn och innanvikarna. Var supertaggad och efter 9 tiden var vi ute på sjön. Jim körde fram till ett superhett gäddställe med fina kanter överallt. Det blåste frisk sydväst-väst och med klarblå himmel är det inte det enklaste att få kontakt med dem men kanter där det blåste på är att föredra. Vattentemp på ca 15-16 grader. 
Idag började jag med lite hårdbeten för att söka av. Ett ganska snabbt fiske för att täcka ytor. Flashiga beten som ger mycket väsen av sig. Det visar sig vara trögt hela förmiddagen med endast några få små upp. Jack lyckas dra den första. Jag och Jim har mycket följen. 
Tillslut lossnar de och en liten kliver på för mig. På en blåvit seekershad i ett vevstop. 
Vi fiskar oss längs med vassarna och det är verkligen många båtar i dessa områden. Guider och privata båtar driftar av samma vassar ser man. Vi glider förbi ett par ofiskade vassar och lyckas peta upp några till. Ran-draget levererar för mig :) Sen hugger de på en snabbt fiskad rapala super shad rap. Ut längs med en djupvass klippe jag en lite finare på en klassisk Mcrubber blåvit. Vi tar en lunchpaus och grillar fina korvar och hoppas på bättre fiske efter lunch. 
Vi förflyttar oss längre inåt och börjar nöta av vindutsatta kanter. Plötsligt börjar det hugga och inom 15 minuter har vi nog landat 4 gäddor till samt att jag bränt en bättre, kanske 80cm fisk. Westin shad teez 15cm i guldmört börjar leverera nåt otroligt i hugg. Snabbt fiskad med en 10g skalle över gräset ger utdelning, skoj fiske nu. 
Mot sen eftermiddag lyckas Jack få dagens största på en jerkbait med mycket rassel i. Ca 2.5-3kg uppskattar vi den till. Jim drar några mindre på sina The pig jerk!
Vi kan summera att det högg och följde mycket i de soliga vädret. Inga jättegäddor men riktigt skoj fiske då de högg på de mesta lite varstans! Veritas haspelspöt känns riktigt fint och det invigdes med ett par gäddor. Nu är gäddsäsongen igång på allvar och med sjunkande vattentemp har vi fina förutsättningar på bra fiske framöver! Tack Jack och Jim för en minnesvärd gädd-dag!
Beten som levererade idag:
The Pig i olika färger
Mindre crankbaits och salmo jerks
Westin Swim papegoj
Rapala supershad rap grå mört
Ran-draget
Storm seekershad bluegill
Mcrubber 21cm blåvit
Westin Shad teez guldmört


Jack med dagens största

En av många gäddor som nappa idag. Den tog en Mcrubber blåvit

RAN-Draget funkar fint. Den högg i ett spinnstop

Första för dagen!

Kanonfint väder



lördag 15 september 2018

P1 podcast om fisken i Östersjön

I veckan lyssnade jag på P1 om hur fisken mår i Östersjön och vad som händer. Värt att lyssna här:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1144250

Imorgon blir det fiske igen. Nere kring Nynäshamn. Har köpt ett nytt haspel på Söders, ett Abu veritas v2 8 fot. 40-100g. Utgående ur sortimentet , bra pris:) men ett riktigt skönt spö när de kommer till haspelfiske för lite grövre jiggar, spinnerbaits och wobblers. Har haft ett Savagear Mpp som funkat ok men det känns en aning svampigt då det är mer helaktion i den klingan. Jag vill ha mer rappt och styvt spö även om jag inte fiskar allt för tunga grejer med haspel. Utvärdering kommer så småningom. 


söndag 9 september 2018

När en klassiker gör comeback!

Det blev en gäddfisketur i lördags för att komma igång igen efter en sommar med mest abborrefiske. Jack och hans bror Jim gästade i båten idag, båda supertaggade att fiska gädda. 
Vi körde några ställen som brukar leverera men det var trögt. Vi fiskade alla med olika beten för att se vad som gällde idag. Jim började med flera hugg på sin Pig-jerk men de var svårkrokade.. tillslut lyckas Jack få en liten på en salmo slider. Nu verkar en huggperiod kommit igång och det missas flera gäddor till. Själv sliter man utan något upp. Vi tar lunchbreak för att fylla på energiförrådet. De brukar ju gå bättre efter fika för min del. Vi passar även på att byta område och glider in i lite mer skyddade vikar med mycket gräs. Mina gummin och westin swim vill inte leverera..The pig fortsätter locka till hugg..
Jag rotar fram en gammal bomber 16a i svartsilver o plockar fram haspelsettet. Första kastet och smack! En liten upp! Wobblern levererar direkt. Några kast till och en till gädda upp! Nu rullar det på och det hugger fler gäddor. Jim och Jack landar också några till. 
Sista stället innan vi behöver dra oss tillbaka mot stan. Jag drar ett fint kast mot vassen och kör klassiska start-stop metoden á la bröderna Andén och det ger utdelning. Dagens största gädda krokas, landas och återutsätts. Kul avslutning på en rolig dag med många hugg. Vattentempen låg kring 18-18.5 grader och en fin sydvind låg på. Något mulet.

Dagens största

Liten men skoj

Jack med hans första gädda för dagen

Bomber 16A, riktig klassiker i gäddsammanhang




söndag 26 augusti 2018

Den stora upphämtningen

Idag var det abborrtävling med fiskeklubben. Jag och Jimmy var i samma båt men denna gång som konkurrenter då tävlingen är individuell. De tre tyngsta abborrarnas totalvikt är det som räknas. Det gäller att fylla pappret med 3 borrar för att sedan uppgradera med större. Lättare sagt än gjort!
Vi kom ut vid 0830 tiden och åkte bort till en vik med mycket gräs och mjukbotten. Vattentemp på ca 17 grader. Växlande molnighet och svag sydvind. Det sprätter löja i mängder i ytan och här borde det hugga borre i varje kast. Fler båtar samlas kring löjstimmen men bara några få abborrar hugger. Vi nöter på längs med samma kant och för Jimmy börjar det lossna och får en här och där. Det är inga stim och vi får verkligen jobba för att hitta dem. Smågäddorna är i stöten överallt. 
Vid kl 12 behöver vi plocka upp och bege oss till den obligatoriska grillningen 10 min bort. Jimmy har 3 fina borrar, de andra har också fått några var men för mig totalt dött. Men de gäller att inte stressa upp utan lita på det man gör och de platser man väljer. Räddningen var att jag fick låna en traditionell jigg i murrig grön av Jimmy. Den levererar i princip alla abborrar denna dag. 
Efter grillningen har jag två timmar på mig att börja upphämtningen och efter ett tag lossnar det då en fin halvkiloskluns hugger. Det kommer en till och tillslut sitter även den 3e med ca 20 min kvar av tävlingen. Jimmy drar fler borrar och gäddor. Jag lyckas överraskande nog hamna på pallplats som nr 3. Jimmy kniper 2a platsen med ca 40-50gram mer än mig. Kul tävling och fiske med lätt utrustning. Får se om det blir mer abborrepass eller om det blir ett inledande gäddfiske och uppvärmning inför hösten. 

Jiggad borre

Halvkiloskluns

lördag 18 augusti 2018

Sommarinlägget

Det har inte blivit så mycket fiske i sommar för min del men några pass får jag rapportera om här. 
Försökte oss på gösfisket nere i Småland, både trolling och vertikal. Supervärme 35 i skuggan, 25-27 grader i vattnet och inget syre gjorde det mycket svårt och att sjön dessutom utsatts för yrkesmässigt tjuvfiske gjorde saken inte enklare. Vi gick bet helt enkelt.. bytte till abborre bara för att få känna lite sprattel i spöet och det gav som tur va utdelning. Inga jättar men ibland är ett lätt haspelspö och en liten spinnare så enkelt och skoj! Största borren högg dock en liten rapala crankbait så de sollar ut de glupskare exemplaren. 

Jag och Rasmus har gått i tankarna att försöka oss på det kustnära torskfisket här uppe i skärgården, mest för att se om man överhuvudtaget kommer i kontakt med dem. 
Idag for vi ut på öppnare fjärdar i yttre skärgården och testa olika branter och grynnor. 
Andra stoppet resulterade i en simpa till Rasmus. Några drifter till så drar en liten torsk på min 70 år gamla torskpilk! Kör med gösvertikal-utrustning så det blev en liten fight ändå. Torsken släpptes tillbaka och vårt mission va avklarat! Supernöjd med att vår taktik gav utdelning. Rasmus får ytterligare en simpa, orangefläckig, taggig och riktigt häftig. Kul att andra arter än gädda, abborre och öring går att få med.
Vattnet låg nu på ca 18-19 grader på fjärdarna men bara för någon vecka sen hade jag 24-25 i ytvattnet. 
Nästa fiske blir abborre, rapport kommer. 

  
Sommarborre

Simpa

Torsk

söndag 24 juni 2018

Juni och tävling

Efter några veckor kommer här en uppdatering och rapport från när jag och Jimmy deltog i Värmdö gäddcup, vårupplagan! Den gick av stapeln den 2a juni.
Nästan 40 team var anmälda så stort intresse för denna efterlekstävling. Vårfisket har ju varit extremt trögt här ute i skärgården så vi visste att det skulle bli tufft att fylla pappret.
Ett superhögtryck med 25-30 grader, klarblå himmel och inget regn nästan hela maj gjorde det ännu knepigare. 
Vi kämpade på denna varma dag och lyckades tyvärr inte fylla pappret med tre st. Vi anmälde 2 st och slutade på 14e plats. Ändå helt ok med tanke på förutsättningarna.. Vattentempen låg på ca 20-22 inne i de grundare innanvikarna och 17-18 ute på fjärdarna. Mycket varmt för denna årstid.

Jag har även hunnit med och arbeta ideelt tillsammans med sportfiskarna. Vi hjälptes åt att rensa sprängört och ringbarka träd i en gäddfabrik söder om stan. Jätteintressant projekt och väldigt skoj att se att den fungerar och producerar fler gäddor. 











torsdag 24 maj 2018

Majinlägg

Då har snart maj passerat och det jag hade hoppats på va att de skulle bli en ketchupeffekt för gäddfisket men det blev det inte. Supertrögt innan lek och efterleksfisket har jag inte ens kommit i kontakt med trots flera försök.
Den ihållande sommarvärmen värmde vattentempen upp mot 17 grader i vikarna och 14 ute på fjärdarna väldigt snabbt. Klarblå himmel , 25grader varmt och svaga vindar varje pass har inte varit de enklaste förutsättningarna. Jimmy lyckades dra vårens största gädda, en 73cm. Annars har det som sagt varit oerhört trögt. Vi har testat de mesta och varierat djup mm. Något drastiskt har hänt och på knappt två år har gäddfisket försämrats dramatiskt. Alla i fiskeklubben upplever detsamma och under klubbtävlingen kom endast några snipor upp och det i en tid då gäddorna är som mest i stöten. 

Om lite mer än en vecka är det tävling i området, blir oerhört intressant och se hur alla lyckas. Blir att måla lite beten tills dess.
Jimmy med en fin efterleksgädda

Min egna slowsink tail i koppar-flashglitter färg. Ska kompletteras med mörk rygg och svarta fläckar.


tisdag 1 maj 2018

Fisket är igång, dock tröögt!

Då har man hunnit med lite fiske igen. Havsöring och gädda.
Isen släppte tillslut och 15 april kunde båten åka i. Första fisket blev öringtävling med klubben. Inga godkända kom tyvärr upp. Mattias hade en fin precis efter. 
Långhelgen kring 1a maj blev för min del oerhört trögt. Lade ner 3 dagar på gäddan med katastrofresultat. 2 mindre upp på hela helgen. Alla platser som borde/brukar hålla gädda va helt döda. Testade allt från supergrunt till kanter och djuphålor men inte ett pet. 
Vattnet pendlade mellan 7 grader ute på fjärdarna till ca 10 inne i vikarna. Leken har börjat då det plaskade i vassarna men någon olekt eller efterlekt borde huggt. 
Det myllrar med skarv och även säl långt inne i vikarna. Gäddbeståndet mår nog inte alls bra i den delen av skärgården jag fiskar i. Hoppas på bättre fiske framöver då efterleksfisket kommer igång. 

En liten gädda. Merparten är i denna storlek.

söndag 15 april 2018

Första vårinlägget!

Fiskesäsongen är igång! Förra helgen startade jag, Jimmy och Rasmus med havsöringsfiske på västkusten. Det var trögt då vattnet va riktigt kallt efter den långa vintern. 2-3 grader på morgonkvisten och frost på natten. Jimmy lyckades bärga 2 öringar medans jag och Rasmus fick nöja oss med några påslag som vi typiskt missade. Vi kom mitt i borstmasksvärmningen och flugfiskarna hade något enklare med sina imitationer. Bombarda gav inget. 

Några helger innan dess gick sportfiskemässan 2018 av stapeln på stockholmsmässan. Jag och Jimmy var där både fredag och lördag. Det blev några Doylar som ska bli spännande att testa. Annars var mässan inget utöver det vanliga tycker jag. 

Fram tills nu har isarna legat och blockerat vikarna, några vikar hade lite is kvar men den går inom närmsta dagarna. Nästa helg blir det förhoppningsvis gädda och öring! 

Jimmy med havsöring

Doyle på mässan

Snart helt öppet vatten :)

torsdag 15 mars 2018

Betesbygge, del 2

Då va vi framme vid del 2 i mitt betesbyggande. En sak som jag lärt mig är att saker tar sin tid. Man bygger inte ett bete över en dag, inte ett bra bete i alla fall där viktning, målning och lackning är perfekt. Eftersom man inte har hur mycket fritid som helst att lägga på byggandet får jag räkna med ett par veckor från och med att man sätter sågen i träbiten tills betet är helt riggat och klart för användning. Med denna tidsuppskattning vet jag nu på ett ungefär när de olika momenten skall utföras.

Efter att prototyperna för wobblern blev klara satte jag igång med ett tailbete. Jag söker ett universal allround bete som jag kan ha som utgångspunkt när de kommer till tailar. En lagom stor bit som de flesta gäddor kan hugga, tröga som huggvilliga. Några skall vara snabbsjunkande medans några långsamt sjunkande för att kunna täcka in olika situationer men slippa blya med externa sänken.

Det kommer bli några naturtrogna färger och några skrikiga. Sen går det ju experimentera med olika tailar, antingen curly eller paddel. Det är det som är de roliga med tailbeten, att det går kombinera på så många sätt.

Nu till själva byggandet av Tail prototyp 1.

En skiss i min betesbyggarbok. Här har jag skrivit upp hur mycket viktning jag behöver för de olika betena, jag har nämligen 2 olika träslag att jobba med. Abachi samt furu där abachi inte kräver lika mycket vikt för att sjunka. Abachi är mycket "mjukare" och enklare att bearbeta.

Skruvstädet, sticksåg och rasp gjorde grovjobbet. Sen blev det finjustering i sliprondeln för att tillslut gå på med sandpapper för hand.


Det blev 10 st som nu skall bearbetas vidare. Inte helt enkelt att få dem symetriska då jag inte har tillgång till fräs mm. Men det är ju ett hantverk och jag är bara i början av betesbyggandet så det kommer gå framåt och det är ju av sina misstag man lär sig :)


Köpte några olackade färdiga göswobblers från dittdrag för att träna mer med airbrushen. Lite mer färg blev det också. Körde några klassiska färgsättningar för gös som gösambulansen, CLN-clown, rödvit och blåvit. Dessa färger funkar riktigt bra i de småländska grumliga gössjöarna. Får se i sommar, skall ge några till farsan så han får provfiska redan i vår. Dessa ska få ett lager lack på sig innan de är redo för vattnet.

Imorgon drar sportfiskemässan igång och jag är superladdad! Återkommer med rapport och bilder.